Hawking: "Az intelligens élet ritka - még a Földön is"

Infostart
2008. április 23. 21:45
Létezhetnek más bolygókon nem intelligens élőlények - állítja Stephen Hawking asztrofizikus, aki erről a Washingtoni Egyetemen beszélt, ahol a NASA alapításának 50. évfordulója alkalmából tartott előadást.

Stephen Hawking szerint háromféle módon lehet közelíteni a földöntúli élet kérdéséhez. Vagy egyáltalán nem létezik máshol élet, vagy olyan fejlett, hogy tömegpusztító fegyvereket is képes létrehozni, vagy pedig csak nem gondolkodó lények létezhetnek. Hawking szerint az intelligens élet elég ritka, még itt a Földön is - tréfálkozott.

A tudós szerint ezért nem kell félni az idegenektől, mert a róluk szóló emberrablási történeteket "furcsa emberek" találják ki. Viszont, a más életformák valószínűleg másfajta DNS-sel is rendelkeznek. Ezért könnyen el lehet kapni tőlük olyan betegséget, amelynek nem tudunk ellenállni - ismertette teóriáját Hawking.

A 66 éves brit tudós betegsége miatt kerekesszékben tölti napjait és egy számítógép segítségével kommunikál.

Az idegen élet lehetőségéről azért szólt, mert lelkes híve az űrkutatásnak. "Ha az emberi faj még egy millió évig fenn akar maradni, akkor el kell jutni olyan világokba is, ahová még nem jutott el senki" - mondta.

Szerinte azok, akik nem akarnak költeni az űrprogramokra, annak idején ellenezték volna Kolombusz Kristóf utazását. Az Újvilág felfedezése döntő módon megváltoztatta Európát - viccelődött ismét. Gondoljanak csak bele, mi lenne, ha nem lenne nekünk McDonald‘s, vagy Kentucky sült csirke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást