Ilyet még nem látott: repülnek a pingvinek

Infostart
2008. április 2. 20:30
Repülő pingvineket kapott lencsevégre egy természetfilmet készítő stáb. A különleges felvételeket a BBC forgatócsoportja rögzítette.

Az evolúció csodái (Miracles of Evolution) címmel forgat filmet a természet evolúciójáról a brit közszolgálati televíziós csatorna. A stáb Adélie-pingvinekről készített felvételeket a Antarktiszhoz közeli György király szigeteken, csaknem 1200 kilométerre délre a Falkland-szigetektől.

A stáb tagja az egykori Monty Python csoport színésze, Terry Jones, aki elmondta: napokon át filmezték az állatokat. Később azonban rosszra fordult az idő, a pingvinfajta pedig olyat tett, amelyre a többi pingvin nem képes.

A repülő pingvinekről készített fotókat itt nézheti meg.

Mint mondta, a rendszertanilag a madarak osztályába tartozó állatok, amelyekről eddig azt hitték a tudósok, hogy képtelenek repülni, nem csak apró távolságokat tettek, hanem több ezer kilométert repültek, hogy az amazóniai esőerdőkben keressenek napot a téli hidegben.

A 60-70 centiméteres, nagyjából négykilós pingvinfaj nevét Dumont d'Urville francia felfedező feleségéről kapta. A rákokkal táplálkozó állatok 15-20 évig élnek.