eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megfejtették a fiatalság titkát

Heti három óra testmozgás lelassítja az öregedés folyamatát, és tíz évvel fiatalabbnak tűnik tőle az ember teste - állítják brit kutatók, akik megmérték a kromoszóma végét védő telomerek hosszúságát.

A telomerek az öregedéssel együtt rövidülnek - vagyis egyre kevésbé képesek megakadályozni, hogy a DNS-spirál szétbomoljon.

A londoni King's College kutatói azonban megállapították, hogy az aktív életet élők szervezetében a telomerek hosszabbak, mint azoknál a kortársaiknál, akik nem mozognak.

Ennek eredményeképpen azok, akik hetente 199 percet sportolnak - futnak, teniszeznek vagy aerobikot végeznek - tíz évvel "fiatalabbak", mint azok, akik csupán negyed óránál kevesebb, visszafogott mozgásra hajlandóak. Ez még akkor is igaz, ha figyelembe vesznek olyan egyéb hatásokat is, mint a súly vagy a dohányzás.

A kutatás eredménye megmagyarázza, hogy az olyan fitnesz mániások, mint Elle MacPherson - a csak "A Testként" is emlegetett egykori szupermodell - akik még 44 éves korukban is bombaformában vannak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×