eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma

Sólyom: erős környezetvédelmi szervezet kell

Budapesten több mint 60 ország 400 tudósa és döntéshozója vesz részt a Tudomány Világfórumán. A világszervezet a budapesti rendezvényen indítja útjára a természeti erőforrások megóvását célzó új kezdeményezését.

Erős jogosítványokkal rendelkező környezetvédelmi világszervezet megalakítását sürgette az ENSZ keretén belül a köztársasági elnök a Tudomány Világfórumának nyitónapján, Budapesten.

Sólyom László azt mondta: erre azért van szükség, mert a globalizáció csak akkor válhat a világ javára, ha azt egy erős nemzetközi ökológiai intézmény fenntarthatósági pályára állítja és ott is tartja.

Sólyom László tárgyal Karolosz Papuliasz görög, Stipe Mesic horvát, Horst Köhler német és Heinz Fischer osztrák államfővel is a fenntartható fejlődés lehetőségeiről.

Az eseményt harmadik alkalommal rendezi meg az akadémia az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezetével, az UNESCO-val, valamint a Tudományos Szervezetek Nemzetközi Tanácsával közösen.
A világszervezet a budapesti rendezvényen indítja útjára a természeti erőforrások megóvását célzó új kezdeményezését.

A Tudomány Világfórumának fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök mellett José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint a két társrendező szervezet vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×