Jó hír a szexmániásoknak: orvosilag javallt a mindennapos szeretkezés

Infostart
2007. október 16. 21:20
A férfiak egy részének naponta kell szeretkeznie a partnerével, ha teherbe akarja ejteni - derítették ki ausztrál kutatók. Vagyis rossz módszert választanak azok a párok, akik napokig tartózkodnak a szextől, hogy fokozzák a sperma mennyiségét, és így nagyobb eséllyel harcoljanak a gyermekért.

A Sydney Egyetem kutatói szerint meddőségi problémákkal küzdők számára a több napos önmegtartóztatás kimondottan rossz megoldás, ez ugyanis rontja a sperma minőségét. Egyetért velük egy brit szakértő is, aki szerint különösen a károsodott spermiumokkal rendelkező férfiak számára üdvös, ha egyetlen napot sem töltenek szeretkezés nélkül.

Az ausztrál kutatók 42 férfit vizsgáltak, és a tesz eredményéről az American Society for Reproductive Medicine konferenciáján számolnak majd be.

A vizsgált férfiak spermiumai abnormális méretűek voltak. Azt tanácsolták nekik, hogy egy héten keresztül minden nap ejakuáljanak, majd ezeket a mintákat összehasonlították azzal, amelyet három napos önmegtartóztatás után "produkáltak".

A mindennapos ejakuálás idején nyert spermában öt kivételével minden férfinál kevesebb károsodott spermiumot találtak, mint az önmegtartóztatás után nyertben.

Allan Pacey brit szakértő ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy bár a spermiumok száma valóban nő az önmegtartóztatás eredményeként, a mennyiség nem csap át minőségbe - éppen ellenkezőleg.

"A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a napi ejakuláció csökkenti a DNS-károsodott spermiumok számát. Ha a csökkenés mértéke csak tíz százalékos, az már sokat számít, és jelentős hatással lehet a nemzőképességre" - tette hozzá.

Pacey szerint azoknak, akik gyermeket akarnak, a két-háromnaponkénti szeretkezés javasolt. Azok a férfiak azonban, akiknek nem egészségesek a spermiumai, vagy kevés van belőlük, gyakrabban kell, hogy próbálkozzanak.