Szinte jóllakni sincs időnk a készételek miatt

Infostart
2007. augusztus 31. 17:11
Magyarországon is egyre nő azoknak a száma, akik mikrohullámú sütőben percek alatt felmelegíthető készételeket fogyasztanak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke azután, hogy egy friss felmérés kimutatta: Európában a britek eszik a legtöbb készételt. Antal Emese figyelmeztetett: ezekben több az adalékanyag, és a gyorsan étkezők általában több kalóriát vesznek magukhoz, ami elhízáshoz vezethet.

A félkész és készételek közel három évtizede hódítanak, olyanok is vannak, amelyek hűtés nélkül állnak el hónapokig, ebből következik, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak adalékanyagokat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Antal Emese közölte: mértékletességre kell törekedni az ilyen ételek fogyasztásánál, és érdemes megnézni csomagolásukon az összetételüket.

Az íz a legfontosabb a készételek vásárlásánál, és bár vannak termékek, amelyek valóban nagy mennyiségben tartalmaznak sót, egyre több az olyan, amely megfelel a modern, egészséges táplálkozás kritériumainak - tette hozzá a szakértő.

Magyarországon is egyre növekszik azoknak a száma, akik ilyen félkész és készételeket fogyasztanak - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Hozzáfűzte: ha hirtelen, gyorsan akarunk étkezni, nagyobb mennyiségű ételt és több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha lassabban táplálkoznánk, hiszen a jóllakottságot is csak 15-20 perc után érezzük.

Hanganyag: Torda Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást