Mellnagyobbítás popsiból

Infostart
2007. július 10. 07:20
A hasból vagy a fenékből vett zsírszöveteket is felhasználhatják a jövőben a mellnagyobbító műtétek során, a beavatkozásokhoz pedig mindössze egy órára lesz szükség.

Nagy-Britanniában a kutatók azt állítják, hogy képesek egy olyan zsírszövet-koktél összeállítására, amely őssejteket is tartalmaz. Ezt be kell injekciózni a mellszövetbe, ahol új szövetek fejlődhetnek belőlük.

A kutatók azt állítják, hogy az eljárást azoknak ajánlják, akiknek daganat miatt eltávolították a mellét.

Ha azonban szabadalmaztatják az eljárást, az minden bizonnyal alternatívája lehet a szilikon-beültetéses mellnagyobbító műtéteknek.
Az alapötlet, hogy az ember saját zsírszövetét próbálják egy másik testrészébe beültetni, hogy ott új szövet képződjön belőle, nem új. Ám az eddigi kísérletek nem jártak sikerrel.

A kutatók még most sem biztosak abban száz százalékosan, hogy az eljárás sikert hozhat, de mint mondják, az őssejtek jelenléte sokat segíthet abban, hogy a zsírszövet ne lökődjön ki a szervezetből.

A 60 milliós lakosú Nagy-Britanniában évente mintegy 45 ezer nőnél diagnosztizálnak melldaganatot, és 30 százalékuknak részben vagy egészben el kell távolítani az emlőjét.