Nyáron érdemes szüneteltetni a vitaminszedést

Infostart
2007. június 21. 15:57
Az egész éven át tartó vitaminszedést nyáron célszerű szüneteltetni - tanácsolja az InfoRádió által megkérdezett belgyógyász-természetgyógyász. Dr. Balaicza Erika hozzátette: a mai zöldségek ugyan csak töredékét tartalmazzák a szükséges vitaminoknak és ásványi anyagoknak, de a szervezetnek nyáron lehetőséget kell adni, hogy a nagy dózisú vitaminkészítmények helyett saját vitaminfelszívó képességét megőrizhesse.

Nyáron érdemes szünetet tartani a vitaminszedésben, és ilyenkor minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani - mondta az InfoRádiónak Balaicza Erika belgyógyász-természetgyógyász.

A vitaminkúrában tartott szünet azt a célt szolgálja, hogy a szervezet ne szokjon le a saját vitaminhasznosító képességéről - közölte Balaicza Erika.

A mai gyorsan érlelt zöldségeknek és gyümölcsöknek a biológia értékessége már nem tudja pótolni az összes szükséges vitamint és ásványi anyagot - emelte ki.

A belgyógyász-természetgyógyász hangsúlyozta, hogy naponta 30-40 százalékkal csökken a zöldségek és gyümölcsök biológiailag értékes vitamin és ásványi anyag tartalma, ha a boltok polcain, vagy a hűtőben állnak.

Nem ehető meg az a vitamin és ásványi anyag mennyiség nyáron, amelyre a szervezetnek szüksége van - mondta Balaicza Erika.

Hanganyag: Torda Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást