Fiúgyereket akar? Kerülje a vegyszereket!

Infostart
2007. június 5. 21:32
A vegyszerek lehetnek a felelősek azért, hogy egyre kevesebb fiúgyermek születik világszerte - vélik a kutatók. Az elmúlt harminc évben folyamatosan csökken a fiúk száma, és nő az elvetélt fiúmagzatoké.

A világ számos országában folyamatosan csökken a fiúk száma. Az Egyesült Államokban például három évtizede még 105,5, ma már csak 104,5 fiú jut száz lányra.

Az "normális", hogy több fiú születik, mint lány, az egészséges arány 105:100. A fiúcsecsemők halálozási aránya ugyanis magasabb a lányokénál - bár senki nem tudja megmagyarázni, miért.

Egy friss felmérés azt is kimutatta, hogy folyamatosan nő az elvetélt fiúmagzatok száma az Egyesült Államokban. Ugyanez figyelhető meg a többi fejlett ipari országban is, ahol nagyon sok vegyszert használnak, és jelentős a környezetszennyezés.

Bár bizonyíték nincs rá, nyilvánvalónak tűnik, hogy a légkörben lévő szennyező anyagok jobban ártanak a fiúmagzatoknak, mint a lányoknak - vélekedett a kutatás egyik vezetője.

Debra Lee Davis egy kanadai indián közösség példáját hozta fel bizonyítékul. A törzs lakóhelyét vegyi üzemek veszik körül, és ott dolgozik a legtöbb felnőtt is.

A közösségben messze a legrosszabb a nemek aránya: száz lány jut 50 fiúra.