Meglepő felfedezés szexuális szokásainkról

Infostart
2007. május 31. 07:00
A domináns személyiséggel rendelkezőknek, valamint a nagyon barátságos és nagyon ellenséges embereknek van a legtöbb szexuális partnere - állapította meg egy új kutatás.

A kutatók már régóta tisztában vannak azzal, hogy a domináns embereknek jóval több partnerük van, mint a visszahúzódó, elnyomott személyiségeknek, de eddig nem vizsgálták a promiszkuitás és az interperszonális kapcsolatok érzelmi hőfoka közötti összefüggést.

Patrick Markey, a Villanova Egyetem pszichológusa és felesége, Charlotte Markey, a Rutgers Egyetem kutatója 210 emberrel töltetett ki egy tesztet, amelyből megállapították az emberek közötti kapcsolatokban mutatott jellemzőiket, és megkérdezték őket a szexuális szokásaikról is.

Az eredmények igazolták, hogy a domináns embereknek sok szexuális kapcsolata van, az viszont némileg meglepő volt, hogy a melegszívű és a teljesen hideg személyiségeknek is sok partnerük van, míg a skála középső részén lévőknek a legkevesebb.

A kutatók szerint a másokkal szemben hideg, illetve ellenséges emberek azért váltogatják gyakran a partnerüket, mert nem akarnak tartós monogám kapcsolatot, attól való félelmükben, hogy a másik később elutasítja vagy rosszul bánik vele.

Patrick Markey szerint a legérdekesebb a melegszívű emberek rengeteg szexuális kalandja, amit a közvélekedés egy része egyértelműen elutasít.

"Elképzelhető, hogy az emberek egy része nem elsősorban az élvezet kedvéért fekszik le másokkal, hanem mert így fejezi ki a szimpátiáját. Egy melegszívű ember sok embert ölel meg, sok embert csókol meg, és igen, könnyen lehet, hogy sok emberrel ágyba is bújik" - fejtegette a pszichológus.