Újabb érvek a csokoládé mellett

Infostart
2007. február 20. 06:00
Aki még nem tud elegendő érvet felsorolni amellett, hogy miért egyen csokoládét, annak íme egy újabb: amerikai kutatók megállapították, hogy a finomság jótékony hatással van az agy működésére, és lassítja a szervezet öregedését.

A kutatók egy egyesült államokbeli konferencián a flavanol, a csokoládé egyik összetevőjének jótékony hatását ismertették. Megállapították, hogy ez a vitamin javítja az agy vérellátottságát, és kedvező hatása segít megelőzni az érrendszeri megbetegedéseket is.

A legújabb kutatások szerint az agyműködést serkenő kakaót fogyasztó emberek jobb eredményeket mutattak a mentális feladatok során.

A kutatók azt is elmondták, hogy a csokoládé véráramlást serkentő hatása jótékonyan hat az idősebbekre, valamint azokra, akik fáradtság, vagy egy korábbi gyengébb agyérgörcs miatt rosszabbul teljesítettek bizonyos feladatok során.

A kutatók azonban hangsúlyozzák: az eredmények senkit ne ösztönözzenek mértéktelen csokoládéfogyasztásra, nagy mennyiségben ugyanis a magas kalóriatartalmából eredő káros hatások is jelentkeznek.