A fővárost is fenyegeti a kongói kolerajárvány

InfoRádió / MTI
2007. február 4. 23:19
Elérte a fővárost, Brazzaville-t a kongói kolerajárvány a hatóságok vasárnapi bejelentése szerint, miután csak az idei évben már 82 emberéletet követelt a kór.

A vízzel és élelemmel terjedő megbetegedés első esetét január elején észlelték a fővárostól közel félezer kilométerre fekvő Pointe Noire tengerparti olajkikötőben.

Damase Bozongo, a Kongói Köztársaság igazságügyi hivatalának vezérigazgatója közölte vasárnap, hogy mára a halálos áldozatok száma elérte a 82-t, és közel 2700 megbetegedést észleltek Pointe-Noire-ban és környékén.

A hatóságok mindent megtettek annak érdekében, hogy kordában tartsák a járványt, ennek ellenére Bozogno szerint a betegség felütötte a fejét már Brazzaville-ban is, ahol eddig négy ember halt meg a kolerával fertőzött kilenc személy közül.

A kongói egészségügyi miniszter, Alphonse Gando a múlt héten felszólította a lakosságot, hogy ne essen pánikba, kövesse az alapvető higiénés útmutatásokat, és megbetegedés esetén forduljanak ingyenes kezelésért az egészségügyi központokhoz.