Egy londoni intézet 600 olyan nő adatait tekintette át, aki elvetélt az első 12 hétben, és a mutatókat összehasonlította 6.000 olyan nő adatával, akik sikeresen kihordták gyermeküket.
Megállapították, hogy ez utóbbi csoport esetében a zöldségek és a gyümölcsök mellett a csokoládé napi fogyasztása is hozzájárult ahhoz, hogy megtartsák gyermeküket.
A vetélésnek természetesen számos oka lehet, azt pedig egyelőre nem tudják meghatározni az orvosok, hogy ezek közül melyik a fő ok: az alkoholfogyasztás, a dohányzás, vagy a koffeinbevitel.
Az mindenesetre kiderült a számokból, hogy az igen sovány nők 72 százalékkal nagyobb arányban veszítették el magzatukat a jól tápláltakhoz képest.
Az adat lényegesen jobb volt azoknál, akik vitamint szedtek a terhesség kezdetén.
A kutatás készítői megállapították azt is, hogy az egyedülálló nőknél hasonlóan magas volt a vetélés aránya, mint azoknál, akik korábban abortuszon estek át, vagy akiket mesterségesen termékenyítettek meg.
Jelentősen kevesebben veszítették el magzatukat azok közül, akik tervezték a gyermekvállalást.
A kutatás ugyanakkor megerősítette, hogy kisebb arányban vetélnek el azok, akik a terhesség első időszakában reggelente rosszul vannak.