Döbbenetes képek: állatok anyjuk méhében

Infostart
2006. november 23. 15:39
Próbálta már elképzelni, hogy miként nézhet ki egy kiselefánt anyja méhében? Esetleg egy kiskutya? Vagy egy delfin? Most először saját szemével nézheti meg jó minőségű képeken, hogy milyenek az állatok mielőtt megszületnének - köszönhetően a modern technikának.

Képzeljen el egy elefántbébit anyja méhében! A brit Channel 4 szerencsés nézői egy karácsonykor képernyőre kerülő programban végignézhetik egy elefánt, egy delfin és egy kutya kifejlődését az anyaméhben.

A képeket ultahang és számítógépes grafika segítségével készítették. Egy 12 hónapos elefántmagzat 45 centiméter hosszú és megközelítőleg 12 kiló. Már képes használni az ormányát, például a szájához, vagy a feje fölé emelni.

A kétórás, példa nélküli műsor az állati várandósság eddig ismeretlen világába kalauzolja a nézőket. A legmodernebb technika (látványeffektek, számítógépes grafikák és 4-D-s ultrahangos képalkotás) segítségével készült műsorban megnézhetik, hogyan fejlődik anyja méhében egy elefánt, egy delfin és egy kutya.

A műsorban bemutatják, miként tanul meg úszni anyja méhében a kisdelfin, a kutya pedig már a nőstényben kifejleszti csak a kutyákra jellemző tulajdonságait.