eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már pár pluszkiló is halálos lehet

Amerikai kutatók szerint már egy-két kilós túlsúly is halálos veszélyt jelent.

Michael Thin, az Amerikai Rákellenes Társaság vezető járványügyi szakértője szerint a túlsúly veszélyes, és nem egyszerűen kozmetikai vagy társadalmi probléma.

Egy másik, koreai önkéntesekkel folytatott kísérlet eredményei szintén hasonló eredményt mutatnak.

A kutatók szerint a túlsúly növeli a szívbetegségek, a cukorbaj, a reuma és bizonyos rákos daganatok megjelenésének esélyét. Emellett növeli a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A New England Journal of Medicine-ben most publikált eredmények ellentmondanak egy tavalyi tanulmánynak, amely szerint néhány extra kiló nem jelent gondot.

A Rákellenes Szövetség és a koreai kutatók vizsgálata is azzal az eredménnyel zárult, hogy még a nemdohányzó, de túlsúlyos emberek is nagyobb valószínűséggel halhatnak meg korábban, mint az ideális testsúlyú emberek.

A kutatók ezért az javasolják, hogy a középkorúak figyeljenek oda testsúlyukra, ha sokáig akarnak élni.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×