Óvja szívét! Egyen halat!

Infostart
2006. július 27. 05:09
A grillezett vagy főzve elkészített halak heti egy-kétszeri fogyasztása annyira jótékony a szív működésére, hogy az már az EKG vizsgálatoknál is látszik. Ezt mutatta ki a Harvard Egyetem orvoscsoportja egy 11 évig végzett vizsgálatban.

Az eredmények az Amerikai Szívgyógyászati Szaklap augusztusi számában jelennek meg. Eszerint a halban lévő omega-3 zsírsav kedvezően befolyásolja a szívpumpa működését.

A szív egy lassabb működés mellett is ugyanúgy tudja pumpálni a vért, ráadásul az összehúzódás után lényegesen hamarabb áll helyre.
Ezzel pedig lényegesen csökken a ritmuszavar kockázata - mondta az InfoRádióban a budapesti Szent János Kórház kardiológiai ambulanciájának főorvosa.

A vizsgálat bebizonyította, hogy a kapszulában bevitt omega-3 zsírsavnak nincs ilyen jótékony hatása. Mindez a grillezett vagy főzött halak fogyasztásával érhető el, a panírozott, vagy zsírban sült hal szintén hatástalan - közölte Matos Lajos.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást