eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Káros a cumi a gyerekeknek

Régóta folyik a vita: szabad-e cumit adni a csecsemők szájába? Még a szakemberek sem értenek egyet: van aki azt mondja, hogy a sírós gyerekek szülei gyakorlatilag csak így kerülhetik el az elmebajt, van aki higiéniai, vagy fejlődési okokból elutasítja a cumizást. Egy mérvadó tanulmány azonban most egyértelmű választ a kérdésre: azt állítja, hogy a cumi káros hatással van a gyerekekre.

Az ausztrál Joanna Briggs Intézetnek, a Királyi Adielaide Kórház kutató-fejlesztő központjának kutatói 20, a világ különböző tájain az elmúlt egy évtizedben végzett kutatás eredményeit elemezve jutottak arra az eredményre, hogy a cumizó gyerekek kevesebbet, és rövidebb ideig szopnak.

A cumi használata ugyanis elnyomhatja a gyerekek szopási vágyát, és általában csökkentheti érdeklődésüket a mell, és így az anyatej iránt - magyarázzák az eredményt a szakemberek.

A kutatók azonban azt is megállapították, hogy a cumizó gyerekek kisebb eséllyel halnak bölcsőhalált. Mivel azonban a bölcsőhalál ritka, az anyatejnek pedig fontos pozitív hatása van minden gyerekre, az ausztrál kutatók azt ajánlják a szülőknek: ne adjanak cumit csecsemőjüknek.

Az ausztrál szakemberek által vizsgált - és a Nursing Standard című szaklapban megjelent - kutatási eredmények arra nem adtak egyértelmű választ , hogy valóban káros hatással van-e a cumi a gyerekek fogaira, vagy tényleg növeli-e a fertőzés veszélyét, mint ahogy azt sokan állítják.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×