Csökkentse cukorszintjét csicsókával!

Infostart
2006. március 14. 08:12
Bizonyos zöldségfélék és gyógynövények hatékonyan csökkentik a diabéteszes betegek vércukorszintjét - mondta az InfoRádióban Gillich István mérnök-természetgyógyász-oktató, egy cukorbetegeknek alakult gyógynövényklub megalakulása alkalmából.

A szakember emlékeztetett: manapság a helytelen táplálkozás, a rengeteg szénhidrát bevitele miatt sok ember hasnyálmirigye kimerül, tönkremennek az inzulint termelő sejtek, és kialakul a cukorbetegség.

Gillich István hangsúlyozta: a természetgyógyászat eszközeivel ellensúlyozni, csökkenteni lehet a cukorbetegség következményeit és szövődményeit.

A természetgyógyász-oktató hozzátette: olyan növényeket kell fogyasztani, amelyek beállítják a vércukorszintet - többi között az áfonya, a csalán, a szederlevél, a gyermekláncfű, a katángkóró, a kerti csicsóka és a gombák alkalmasak erre a célra.

A gombák nagyon jól szabályozzák a vércukorszintet, mert olyan szénhidrátot tartalmaz, amelyhez nem kell inzultint termelnie a hasnyálmirigynek - indokolt a szakember.

Nagyon hasznosak a kapor, a zeller és a hagymafélék, például a medvehagyma, ez utóbbiból a cukrosok egyenek meg minden nap egy marékkal - javasolta Gillich István.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gillich István a cukorbetegség gyógynövényekkel történõ kezelésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást