eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Adatvesztés helyett aranylemez

Néhány év alatt használhatatlanná válnak az átlagos minőségű írható CD-k és DVD-k - mondta el az InfoRádióban az egyik legnagyobb informatikai vállalat kutatója. Megoldást az arany alapú lemez jelenthet.

Kis János közölte: a hagyományos írható lemezek élettartama korlátozott, mivel a szerves lakkréteg lekopik, az alumínium tükröző felület pedig oxidálódik, így a lemez „megvakul”, az adatok olvashatatlanná válnak.

Ezek a CD-k és DVD-k öt-húsz évnél többet nem bírnak ki – tette hozzá.

Megsokszorozza a lemezek élettartamát, ha alumínium helyett aranyat használnak tükröző felületként, ezeknek ötven-száz év a garantált használati idejük.

Az informatikai szakember szerint ma már Magyarországon is kaphatók olyan élettartam CD-k és DVD-k, amelyek nem kerülnek többe a hagyományos technikával készült márkás lemezeknél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×