Nyitókép: Illyés Tibor

Muszukajev Iszmail nem bírt a japánok világbajnokával

Infostart / MTI
2021. augusztus 6. 07:14
A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott negyeddöntős mérkőzésén a japánok világbajnokától, Otoguro Takutótól a tokiói olimpián.

A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző első mérkőzésén 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribatsot.

Az argentin birkózó kezdett nagyobb lendülettel, így a magyarok vb-bronzérmesét egy perc után figyelmeztették passzivitás miatt, majd újabb 30 másodperc elteltével meg is intették, azaz fél perc alatt akciót kellett csinálnia, különben ellenfele került volna egypontos előnybe. Muszukajev nem is tétlenkedett, elkapta Destribats lábát, s ledöntötte őt (2-0).

A szünetet követően állásból egy kitolással sikerült növelnie az előnyét (3-0). Destribats kissé megzavarodott, a koncentrációja csökkent, így Muszukajev két sikeres lábra támadásnak köszönhetően hétpontosra hízlalta a különbséget (7-0). Innentől a dél-amerikai versenyző mindent egy lapra feltéve rohamozott, sorozatos lábra támadásaival csökkentette is a hátrányát, de egy ízben Muszukajevnek is sikerült megkontráznia az ellenfél akcióját, így végül 9-6-ra diadalmaskodott.

A következő fordulóban ellenben Muszukajevet 4-1-re felül múlta a japánok világbajnoka, Otoguro Takuto.

A magyarok vb-bronzérmese szombaton akkor folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ha Otoguro a péntek esti programban fináléba jut.