Nyitókép: A georgai Lasa Savdatuasvili, miután győzött a férfiak 73 kg-os súlycsoportjának döntőjében az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon Budapesten 2021. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Két sportolót kizártak az olimpiáról, nem jött be a csel

Infostart
2021. július 31. 20:29
Két georgiai (grúz) cselgáncsozót – mindketten ezüstérmesek lettek a súlycsoportjukban – kiutasítottak az olimpiai faluból, s visszavonták akkreditációjukat. „Bűnük”, hogy a szabályokkal ellentétben elmentek egy tokiói városnézésre.

„Visszavontuk az akkreditációt, mivel a sportolók falujából városnézésre menni tilos” – mondta a szervezőbizottság szóvivője, Takaja Maszanori.

Takaja további részleteket nem közölt, még a sportolók nevét sem árulta el. Ugyanakkor a Georgiai Olimpiai Bizottság később megerősítette, hogy két sportolóját már nem engedték be az akkreditáltak számára fenntartott területre.

Azt is közölték, hogy a két sportoló már elhagyta Japánt, összhangban a szabályokkal, amelyek szerint a sportolóknak a versenyeik befejezését követően 48 órán belül el kell hagyniuk az országot.

Egy georgiai sportvezető az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy a 27 éves Vazsa Margvelasvili és a 29 éves Lasa Savdatuasvili elhagyta a szálláshelyét, hogy találkozzon egy Japánban élő „ jó ismerősükkel”.