Csak a hetedik helyért vívhat a női kardválogatott

Infostart
2021. július 31. 05:45
A magyar női kardcsapat 45-42-re kikapott a japánoktól az 5-6. helyre jutásért vívott mérkőzésén, így a kínaiak ellen, a hetedik-nyolcadik helyért vív majd az utolsó találkozóján. Márton Anna lába nem bírta tovább, Battai Sugár állt a helyére.

Induláskor maradt az alapcsapat, Japán ellen vívott a magyar női kardválogatott.

Pusztai Liza kezdett, Tamura Norika ellen. Az egyéniben a magyar vívó egy körrel tovább ment, érdekes, hogy mindketten a kínai Csian Csia Zsujtól kaptak ki. Liza nyerte az asszót, szoros csata után 5-4-gyel adta át.

Katona Renáta következett, aki a dél-koreaiak ellen a trióból egyedül zárt pluszos mérleggel. Emura Miszaki volt az ellenfele, aki tizenharmadik volt egyéniben. Ez is szoros asszó volt, de ugyanúgy végződött, mint az első: 5-4-es magyar sikerrel. 10-8-ra vezetett a magyar csapat.

Az egyéniben negyedik Márton Anna ment fel a pástra, aki továbbra is óriási fájdalmakkal vívott. Térdsérülése nagyon hátráltatta, a dél-koreaiak ellen mínusz néggyel zárt. Ellenfele Fukusima Sihomi nem vívott egyéniben, Aoki Csika volt a harmadik japán szereplő. A csapatban ellenben fontos ember. Kihasználta, hogy ellenfele sérült, 11-10-re fordított három találattal.

Nem ment tovább, Márton Anna lába nem bírta. Battai Sugár állt be, így két olyan vívó állt immár szemben egymással, aki csak a csapatversenyben kapott szerepet. Idő kellett neki, hogy bemelegedjen, Fukusima Sihomi 7-2-re megnyerte az aszót, az első kör után 15-12-re vezettek a japánok.

Katona Renáta érkezett, Tamura Norika ellen. A japánok 20-15-re növelték előnyüket.

Nagyon fontos csörte következett, Pusztai Lizának csökkentenie kellett (volna) a hátrányt az első körben remekelő Fukusima Sihomi ellen. Rosszul kezdődött, a japán két tust adott, 22-15 oda, majd 23-15. 25-16-nál lett vége az asszónak, Fukusima az első két csörtéjében plusz kilenccel (!) zárt.

Battai Sugár Emura Miszaki ellen tartotta magát, megnyerte a maga csörtéjét 6-5-re, de alig csökkent a különbség, 30-22 a japánoknak.

Katona Renáta következett az utolsó asszójára, a nagy formában vívó Fukusima ellen. 5-5 lett, 35-27 volt az állás az utolsó két asszó előtt.

Battai Sugár kötött be, Tamura Norika ellen. Hősiesen vívott, 8-5-re nyert, de 40-35-ös japán vezetéssel kezdődött az utolsó csörte Pusztai Liza és Emura Miszaki között.

Liza feljött 41-38-ra, majd 41-39-re. Ám 42-39, 42-40, de aztán már 43-40 volt a japánoknak. Már csak egy tust lehetett kapni, s ötöt kellett volna adni. De már csak négyet. 43-41. Emura talált, majd Pusztai is, 44-42.

Végül a japánok 45-42-re nyertek, így ők vívhatnak az ötödik, a magyar csapat, immár mai harmadik ázsiai ellenfele, a kínai hármas ellen a hetedik helyért.

A magyar csapatból Pusztai Liza és Katona Renáta is -1-gyel, a megsérült Márton Anna -3-mal zárt, Battai Sugár nagyszerűen szállt be, +2-vel végzett.