Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László még vár a visszavonulással

Infostart
2021. július 29. 05:33
Az ötödik olimpiáján induló magyar úszó bejutott a 200 méteres vegyes döntőjében Tokióban.

A 35 éves, hatszoros olimpiai érmes Cseh László remekül kezdte az elődöntőt, 100-nál vezetett. A táv második felén többen lehagyták, és 1:57.64-gyel a negyedik lett futamában. Maradhatott tehát az izgulás a második elődöntőt nézve, hogy elég lesz-e az idő.

Elég lett - az ott ötödik Mitch Larkin ugyanis 1:57.80-at jött, így a magyar klasszis került nyolcadik idővel a pénteki - közép-európai idő szerint 4.16-kor kezdődő - fináléba.

Már az olimpia előtt belentette, hogy visszavonul, vagyis az a döntő lesz élete utolsó futama, egy csodálatos pályafutás vége: kiemelkedő karrierjét többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelez.

"Már az előfutam után is örültem, most még jobban. Ilyen erős mezőnyben szép eredmény ez. A mostani, ötödik olimpiámon vagyok a legfelszabadultabb, mert nincs rajtam teher és nyomás. Elfogadtam, milyen életszakaszban járok. Azért hogy ne legyek teljesen elégedett, az idő lehetne jobb" - mondta Cseh, aki kisebb lábsérüléssel is bajlódik, amely mellen zavarja, de megjegyezte, ezúttal nem érzett fájdalmat.

Megjegyezte az M4 Sportnak: már majdnem fogalmazta a visszavonulási szövegét, de most még nem kell elmondania.