Nyitókép: Jorge Luis Alvarez Pupo/Getty Images

Cseh László a középdöntőben, döntős a női 4x200-as gyorsváltó

Infostart
2021. július 28. 12:35
Cseh László és Telegdy Ádám bejutott a középdöntőbe, a Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna négyes pedig a 4x200 méteres női gyorsváltó döntőjébe.

A 200 méteres hátúszásban Telegdy Ádám az ötödik helyen végzett futamában, 1:57.70-nel. Nem tudta megúszni egyéni csúcsát, de reményteli volt, hogy beférhet a legjobb tizenhatba, a középdöntőbe. A harmadik futam után ez eldőlt, miután a nyolcadik helyen állt, mivel már csak egy futam volt hátra. Biztos továbbjutó lett, a tizennegyedik idővel.

A 19 éves Békési Eszter volt a nap következő magyar úszója, a 200 m női mell első előfutamában. Az ötödik helyen végzett, 2:26.89-cel, elmaradt egyéni csúcsától. Már a harmadik futam végére eldőlt, hogy ezzel nem tud továbbjutni. A huszönötödik hely lett az övé.

„Nem vagyok elégedett az idővel. Előtte nagyon izgultam. Bízom benne, hogy fogok még fejlődni” – mondta Békési Eszter.

A 200 m-es vegyes úszásban Cseh László második lett a futamában, 1:57.51-gyel. 25.21-gyel kezdett, 29.41 volt a következő ötven méter részideje, 34.60 a mell és 28.29 a gyors. Tizedik idővel zárt végül, továbbjutott, az Eb-hez képest is javított.

„Nagyon jó úszás volt, az utolsó ötven nem esett jól. Örülök, hogy úszhatok. A középfutamban jobb idő kell.” Cseh Lászlót mindössze négy európai, a svájci Jeremy Desplanches, a brit Duncan Scott és az olasz Alberto Razzetti.

Kos Hubert az utolsó előfutamban úszhatott, 1:58.47-tel zárt, ez a huszadik idő, nem ért középdöntőt.

Ellenben a Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban szereplő magyar kvartett 7:56.16 perces eredménnyel futamában negyedik lett, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba a 200 méteres női gyorsváltóban.

Az első ember, Jakabos még az ötödik helyen váltott, Veres viszont negyedikre hozta fel a csapatot, Verrasztó és Késely pedig magabiztosan tartotta a pozíciót.