Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

"Mindenki fel fog nőni a feladathoz" - Tokióban a női pólósok

Infostart / Kaposi Dávid
2021. július 22. 18:48
Elszántan készülnek az olimpiai rajtjára a magyar női vízilabdázók. Az Infostart tudósítója megnézte első edzésüket a helyszínen.

Csütörtökön költözött be a tokiói olimpiai faluba a női vízilabda-válogatott, majd kora este már a Tacumi uszodában edzett. A gyakorlás kis késéssel indult, ennek az volt az oka, hogy másik buszt kellett intézni a csapatnak. Az edzés egy kapura zajlott, a másik oldalt a dél-afrikaiak foglalták el. A játékosok láthatóan jó hangulatban végezték a feladatokat.

„Nagyon jó volt az edzés. Örülünk, hogy végre itt vagyunk, és tudtunk a meccsmedencében edzeni egyet, kicsit megérezni a pályát, belőni a kaput. Hosszú volt a felkészülés, örülünk, hogy eljutottunk ehhez a szakaszhoz” – mondta érdeklődésünkre Leimeter Dóra, a csapat játékosa.

A BVSC olimpiai újonca a szervezést és a körülményeket is dicsérte. A falut még nem sikerült feltérképezniük, de mivel a rajtig még három napjuk hátra van, erre is lesz idő.

A női vízilabdatorna már szombaton elkezdődik, de a mieink csak hétfőn játszanak, az első ellenfél az orosz csapat lesz.

A női vízilabda-válogatott játékosai a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Kovács Tamás

„Addig fel lehet mérni, hogy ki hogyan játszik, milyen kerettel érkezett, milyen taktikát választ, és nekünk is lehet még a játékon csiszolni és felgyorsulni. Mindenki éhes már a meccsre, bár a felkészülési időszakban sokat játszottunk, várjuk már az első tokiói találkozót.”

Hozzátette, egyelőre csak az oroszok ellen készülnek, a többi riválissal még nem foglalkoznak.

„Rögtön fontos meccsel kezdünk, de erre készültünk egész nyáron. Ha sikerül a lefordulásokat megakadályozni, akkor nagyot lépünk a győzelem felé. A világligában tanulságos meccset játszottunk ellenünk, azt még kielemezzük és kijavítjuk a hibákat” – fejtette ki Leimeter Dóra.

Garda Krisztina is jónak értékelte az eddigi időszakot és azt sem tartja hátránynak, hogy a válogatott edzőpartner nélkül, magában készült.

„Nem biztos, hogy jó, hogy az oroszok elleni hétfői lesz az első meccsünk, és sokan ott esnek át a tűzkeresztségen, de nem szabad, hogy ez gondot okozzon. Így alakult, ezt kell megoldani.”

Az Eb-győztes játékos elmondta, sokat foglalkoztak azzal is, hogy az olimpiai hangulat ne befolyásolja a fejeket.

„Sokat beszélgetünk erről, hogy ez is olyan világverseny mint a többi, de mégis más a miliő. Mindenki tudja, hogy miért vagyunk itt és fel fog nőni a feladathoz.”