Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A pénteki magyar parádé mérlege: két arany-, két ezüst- és két bronzérem

Infostart
2024. augusztus 9. 22:11
Nagyszerű magyar sikereket hozott a párizsi olimpia 14. versenynapja. A mérleg: két arany-, két ezüst- és két bronzérem.

ATLÉTIKA. A hétpróbázó Krizsán Xénia a kilencedik, Nemes Rita pedig a 18. helyen végzett. Az utolsó számban, a 800 méteres síkfutásban mindketten egyéni csúcsot értek el.

BIRKÓZÁS. Ligeti Dániel az első mérkőzését megnyerte, a másodikon kikapott a szabadfogás 125 kg-os súlycsoportjában. Első ellenfele a nigériai Ashton Adeyemi Amin Mutuwa volt, a második a török Taha Akgül.

KAJAK-KENU. Minden döntőben szerepelt magyar a pénteki programban. A női kenu kettesben a negyedik helyen végzett Kiss Ágnes és Nagy Bianka. A férfi kajak kettesben ezüstérmet szerzett a Nádas Bence, Tótka Sándor páros. Ugyanebben a számban a B-döntőben szerepelt Kopasz Bálint és Varga Ádám. A női kajak kettesben ezüstérmes lett a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros, harmadik Fojt Sára és Pupp Noémi. A férfi kenu egyes 1000 méteren a hetedik helyen végzett Adolf Balázs. A B döntőben Fejes Dániel harmadik lett, így összességében a 11. helyen zárt.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS. Szenzációs magyar sikert hozott a férfi 10 km-es verseny, Rasovszky Kristóf olimpiai bajnoki címet nyert, Betlehem Dávid a harmadik helyen végzett.

ÖTTUSA. Szép Balázs és Böhm Csaba is bekerült a férfi egyéni versenyben az elődöntőből a szombati döntőbe.

TEKVONDÓ. Márton Viviana a női 67 kg-os kategóriában az elefántcsontparti Ruth Gbagbi, az amerikai Kristina Teachout, majd a belga Sarah Chaari legyőzésével döntőbe jutott. Ott a szerb Alekszandra Perisics ellen mérkőzött – esélyt sem adva ellenfelének, simán nyert 2-0-ra.

VÍZILABDA. A férfi válogatott 9-8-ra kikapott a horvát csapattól az elődöntőben, így vasárnap a harmadik helyért mérkőzhet az Egyesült Államok együttesével.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.