Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az ötödik helyért vívhat a magyar női kardcsapat

Infostart / MTI
2024. augusztus 3. 15:22
Az ötödik helyért vívhat szombati utolsó pástra lépése alkalmával a magyar női kardválogatott a párizsi olimpián, mivel a negyeddöntőben elszenvedett vereségét követően a második mérkőzésén magabiztosan győzött.

Márton Anna, Szűcs Luca és Battai Sugár vívott az olaszok ellen, a szabályok szerint az első összecsapáson lecserélt Pusztai Liza a folytatásban már nem léphet pástra. A magyarok jó teljesítményt nyújtva 45–35-re nyerték a mérkőzést.

Az ellenfélnél ugyancsak megvolt a csere már az ukránok elleni negyeddöntőben, ott Michela Battiston, Martina Criscio, Chiara Mormile kezdett, de utóbbi helyére hamar beállt Irene Vecchi.

A magyar-olasz mérkőzésen az első párban Battai 5–2-re kikapott Crisciótól, Márton viszont továbbra is megbízhatóan vívott, 8–3-as sikerrel Vecchivel szemben fordított, majd Szűcs Battiston ellen 5-4-es győzelemmel növelte három tusra az előnyt.

A második kör elején Battai Vecchi elleni 5–3-mal javított az első asszójában elszenvedett vereség után, aztán Szűcs is határozottabb és dinamikusabb volt, mint ellenfele, 5-1-re verte Crisciót, végül Márton 6-5-re kikapott Battistontól, de így is nyolc találatnyi volt az előny.

Az összecsapás harmadik szakasza 30–22-ről indult, mivel jól vívtak a magyarok, nem törte meg őket, hogy világbajnokként - hárman kétszeres vb-győztesként - lemaradtak az elődöntőről.

Szűcs 5–4-re verte Vecchit, Battai 7–5-re kikapott Battistontól, végül Márton 5–2-re győzte le Crisciót.

A magyar csapat az utolsó mérkőzésén az amerikaiakkal vív majd 16.10-től.

Eredmények:

női kard, csapat:

negyeddöntő:

Japán–Magyarország 45–37

Franciaország–Algéria 45-–32

Koreai Köztársaság–Egyesült Államok 45–35

Ukrajna–Olaszország 45–37

az 5-8. helyért:

Magyarország–Olaszország 45-35

Egyesült Államok–Algéria 45-28