Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Óriási bravúr - A mezőny 2. legjobb idejével döntős a női 4x200-as gyorsváltó

Infostart
2024. augusztus 1. 12:28
A magyarok Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállításban szerepeltek az elődöntőben, nagy válogatottakat előztek meg.

A női 4x200 méteres gyorsváltók elődöntőivel zárult a magyarok szereplése és a program is csütörtök "ebéd előtt" a La Défense úszóközpontban.

Az első futamban az amerikai, a brazil és a brit, de még az új-zélandi négyes is olyan időt úszott, amellyen talán nem volt versenyképes a magyar kvartett tudása, de meg kellett várni a magyarok elődöntőjét.

A magyarok Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállításban szerepeltek az elődöntőben és a 2-es kőről indulva próbáltak szerencsét.

Pádár Nikolett 100 méternél a második helyen haladt, a virtuális stafétabot átadásakor is ugyanezen a helyen voltunk. Ábrahám Minna tartotta is a második pozíciót, féltávnál így is váltottunk. Késely Ajna ugrott harmadik magyarként, aki biztossá tette ezt a helyezést 600-nál is az olasz és az izraeli vetélytárssal szemben - bőven lemaradva az ausztrálok mögött -, Ugrai Panna pedig papíron a leggyengébb gyorsúszóként szintén megőrizte a helyet, bár a kínaiak és a kanadaiak nagyon jöttek a végén.

Ami pedig az időeredményt illeti, 7:52,25-tel döntőbe került a váltó, összesítésben a második idővel! Pedig az olimpiára a 9.-kel érkezett...

A döntőre este 10 óra után kerül sor.