Nyitókép: EvrenKalinbacak/Getty Images

Nem állt rajtkőre Zombori Gábor 200 m vegyesen

Infostart
2024. augusztus 1. 12:49
Léon Marchand "fürdött" egyet az előfutamok során. Zombori Gábor megbetegedett.

Zombori Gábor nevezett a magyarok közül 200 m vegyesen a párizsi olimpia csütörtök délelőtti úszóprogramjában - abban a számban, amelyben a francia Léon Marchand már a negyedik aranyérme megszerzése reményében állt rajtkőre.

Némi érdekesség, hogy a szám 2022-es Európa-bajnoka, egy bizonyos Kós Hubert nem indult el az olimpián ebben a számban, mint edzőjével, az amerikai Bob Bowmannel megbeszélte, nehogy veszélybe kerüljön a 200 m hát, amelyen viszont világbajnok volt 2023-ban Fukuokában - hogy aztán az évnyitó vb-t olimpiai felkészülési okokból kihagyja.

Zombori Gábor a negyedik, utolsó futamba nyert besorolást - Léon Marchand a harmadikban zárt a harmadik helyen, nem lehet és nem is szükséges mindig csak győzni és mindent kiadni... -, de a futam 7-es pályája üresen maradt, Zombori Gábor nem állt rajtkőre. Korábban 400 m vegyesen a 14. helyen zárt.

Helyszíni információk szerint megbetegedett. A sportági szövetség megerősítette, a 21 éves úszó betegség miatt lépett vissza a számtól.

Az olimpia francia úszósztárja végül harmadik legjobb idővel középdöntős a japán Szeto és a brit Scott mögött.

Mindez azt jelenti, hogy az olimpiák történetében első alkalommal nem lesz magyar döntős valamelyik vegyesúszó számban, melyeket 1964 óta rendeznek meg az ötkarikás játékokon.