Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Kós Hubert a negyedik idővel jutott tovább, Telegdy Ádám is versenyben maradt

Infostart
2024. július 31. 11:51
Kós Hubert, a 200 méteres hát fukuokai világbajnoka nagy reményekkel várta a szám párizsi versenyeit. Kényelmes úszással, a negyedik idővel jutott tovább. Telegdy Ádám is versenyben maradt.

Az első futamban az ausztrál Se-Bom Lee úszta a legjobb időt, 1:58.30-cal, ez nem volt elég a középdöntőre. A második futamban már jobb úszók tempóztak, köztük több százas specialista. Négyen-öten együtt úsztak, a dél-afrikai Peter Coetze 1:56.92-vel zárt, egyedüliként maradt 1:57-en belül. Gonzalez de Oliveira lett a második, Aposztolosz Hrisztu a harmadik, Thomas Ceccon a negyedik, Yohann Ndoye-Brouard pedig az ötödik, ők kerültek még 1:58-on belülre.

A harmadik futamban az amerikai Murphy és a svájci Roman Mityukov számított a legnagyobb névnek. Ők ketten végeztek az első két helyen, a svájci 1:56.62-vel az addigi legjobb idővel ütött célba, Ryan Murphy, valamint a japán Takehara, a –dél-koreai Ju Ho Ri, valamint a francia Mewen Tomac maradt 1:58 alatt.

Következett az utolsó, a negyedik futam, két magyarral. A Tokióban ötödik Telegdy Ádám a hatos, Kós Hubert pedig a négyes pályán indult. Közöttük az amerikai Keaton Jones úszott. A legszűkebb elitből ebbe a futamba került a görög Aposztolosz Sziszkosz is.

Talán a 100-as tapasztalatokból kiindulva Kós lassan kezdett, Telegdy az ötödik, ő pedig a nyolcadik helyen fordult, ugyanez volt a helyzet 100-nál is. Kós Hubert 150 után erősített, 1:57.01-gyel ért célba, feljött a második helyre, simán középdöntős lett. Övé a negyedik idő a középdöntőben.

Telegdy Ádám a hetedik lett a futamában, szó szerint kicentizte a továbbjutást. A tizenhatodik idő az ő 1:57.98-a, ez nem ért volna továbbjutást, de a brit Luke Greenbanket kizárták, így jelen állás szerint mindkét magyar középdöntőt úszhat eshet.