Nyitókép: Richard Pelham/Getty Images

Vagány bokszolással nyert, már biztosan pontszerző Kovács Richárd

Infostart
2024. július 29. 13:00
Nagyszerű bokszolással, egyhangú pontozással elért győzelemmel mutatkozott be az olimpián a nyíregyházi Kovács Richárd, az ökölvívók 63,5 kg-osok súlycsoportjában.

Az ausztrál Harry Garside ellen bokszolt Kovács Richárd az ökölvívók 63,5 kg-os kategóriájában, a párizsi olimpián. Ellenfele, egy kategóriával lejjebb, harmadik lett a tokiói olimpián.

A fordított alapállású ausztrál az első menetben – a pontozók szerint – egy kicsivel jobb volt az első menetben, de tényleg csak kicsivel, a pontozás nem volt egyhangú.

A második menetben Garside, akinek profi meccsei is voltak, nagyon lendületesen vetette harcba magát, de Kovács is jól bokszolt, sokszor leeresztett karral csalogatta az ellenfelét, mintha cukkolta volna Garside-ot, gyere, üssél. A második menet is kiegyenlítet csatát hozott, nyílt maradt a mérkőzés.

A pihenő után a civilben egyébként magyar–történelem-szakos tanárként hátrányos heléyzetű gyerekeket tanító magyar bunyós erősített, láthatóan bírta erővel a meccset. Nem zavarta, hogy ellenfele legalább fél fejjel magasabb, hosszabbak a karjai. A gong után Kovács Richárd ünnepelte magát.

A pontozók végül Kovács Richárdot hozták ki győztesnek, 5-0-s, egyhangú pontozással. Bravúros bunyó volt.

„A saját bokszomat kezdtem eröltetni, egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni” – mondta a győztes az M4 Sport kamerája előtt. Megerősítette: azért utazott Párizsba, hogy érmet vigyen a kisfiának. Megemlítette, tudja, hogy nagyon nehéz meccs vár rá, a francia világbajnokkal bokszol majd.