Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Infostart
2024. július 29. 14:51
Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.

Egy időben kezdődött Márton Anna és Pusztai Luca egymás elleni, valamint Szűcs Luca a bolgár Joana a francia Sara Balzer vár. Feltűnő volt, hogy nagyon simán alakult az első négy negyeddöntő, Ilieva elleni mérkőzése a női kard egyéniben, a legjobb nyolc közé jutásért. Négy párban addigra már levívták a negyeddöntőt, így kiderült, hogy a magyar párból továbbjutóra az ukrán Olha Harlan, a Szűcs Lucáék kettőséből versenyben maradóra pedig a francia Sara Balzer vár.

Feltűnő volt, hogy nagyon simán alakult az első négy negyeddöntő, Harlan hatra, Balzer ötre, a dél-koreai Dzson Ha Jung hétre nyert, Manon Apithy-Brunet ehhez képest szoros csörtét vívott, 15-9-re nyert.

Márton Anna is simán verte Pusztai Lizát, nyugodtabb volt, s talán jobban feküdt neki a másik stílusa. Anna végig vezetett, 8-4-re álltak az első három perc után, aztán 11-4 volt, 12-6, 12-7, de aztán már csak Márton Anna talált, 15-7-re nyert a tokiói olimpia negyedik helyezettje.

Szűcs Luca 0-3-mal kezdett, de aztán kiismerte vb-harmadik bolgár ellenfelét, 4-4-nél már együtt voltak, utána pedig már csak ő vezetett. Ők is 8-4-re álltak az első három perc után, Ilieva akkor nagyon összekapta magát, 9-8-ra feljött, de mielőtt megijedtünk volna, Szűcs Luca talált (10-8), s attól kezdve megint uralta az asszót, s 15-10-re nyert.