Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jackl Vivien „beragadt”, 14. helyen zárt 400 m vegyesen

Infostart
2024. július 29. 11:18
A még csak 15 éves úszótehetség jelentősen alulmúlta az országos bajnokságon úszott időeredményét, így készülhet inkább 1500 m gyorsra.

A 3-as pályán ugrott medencébe a magyar úszósport új reménysége, Jackl Vivien a párizsi olimpia 400 méteres vegyesúszószámának selejtezői során, de már az első medencehossznál kiderült, hogy nem sok beleszólása lesz a továbbjutást jelentő helyek, illetve időeredmény ügyébe. Sajnos már a pillangórésztávnál a saját, országos bajnokságon úszott idejénél (4:34,96, junior Európa-csúcs) is 2 másodperccel rosszabb volt, a középső pályán úszó trió pedig folyamatosan növelte demoralizáló fölényét Jackllal és a többiekkel szemben, akinek az ideje csaknem 10 másodperccel volt végül rosszabb, mint ami a 3 évvel ezelőtti olimpián a döntőbe jutáshoz szükség lett volna.

Hogy a 4 perc 40 másodpercen kívüli idő mégis elég-e a döntőbe jutáshoz, az viszont csak a következő futam eredményeiből derült ki, de sok reményünk nem lehetett a futamában elért 6. helyezés után, összesen két versenyző zárhatott előtte. Összesítésben a 14. helyen zárt élete első olimpiáján (4:44,47) úgy, hogy a világranglistán a 6. időeredmény az övé, tehát azért lehetett bízni a döntőbe jutásában.

A még mindig csak 15 éves Jackl Vivien készülhet még másik számára, az 1500 méteres gyorsúszásra.

A hétfő esti úszóprogramban nem lesz magyar, délelőtt viszont úszik még Sárkány Zalán 800 m gyorson.