Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: a férfi pólósokról most derül ki, hol is tartanak valójában

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. július 29. 16:50
Határozott véleménye van az olimpiai vízilabdatornák eddigi történéseiről és további esélyeiről a Nemzet Sportolójának. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó Faragó Tamás szerint a férfiak keddi, spanyolok elleni mérkőzése már megmutatja, hol állunk.

"Elaludták a végét" – így értékelte az InfoRádióban a franciák legyőzését a magyar férfi vízilabda-válogatott első párizsi olimpiai mérkőzősén Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. Ismert, a találkozó 13-12-es magyar győzelemmel zárult, pedig a térfélcsere előtt már 8-3-ra is vezettek Varga Zsolt tanítványai.

Szerinte egy magyar–francia mérkőzés "nem lehetne annyira izgalmas", mint amilyen lett, a második játékrészt a magyar csapat – mint felhívta a figyelmet – három góllal el is veszítette.

Pedig a dohai világbajnokságon egyszer már megtörtént: nagy fölénnyel vezettek a magyarok, majd a végén a franciák ünnepelhettek. Ennek ellenére Faragó Tamás amondó, ez egy tipikus első meccs volt, a közvélemény "túlértékeli ezt a francia csapatot", az eredmény pedig nem mutatja, mennyire sima volt ez a mérkőzés végső soron, bár szükség volt Vogel Soma védéseire.

Előre tekintve úgy vélekedett,

a kedd este 9 óra 5 perckor kezdődő magyar–spanyolon két olyan csapat ütközik majd meg, amely a végső győzelemre is esélyes.

"A spanyol csapat nagyon erős, a fogadóirodák is döntőbe várják, ennek megfelelően a magyar válogatott ezen a mérkőzésen fogja megtudni, hogy körülbelül hogy állunk formaidőzítéssel, csapatépítéssel" – hívta fel a figyelmet.

A női válogatott szombaton Hollandiától kapott ki, hétfő este Kanadával folytatja.

A holland mérkőzés szerinte hasonló volt a férfiak franciákkal vívott összecsapásához, csak épp fordított szereposztással, Mihók Attila és Cseh Sándor csapata a második félidőben próbált kapaszkodni, utolérni ellenfelét.

"A magyar női válogatott szépen, pontosan játszott, minőségében jó képet mutatott,

ennek volt az az eredménye, hogy a végén majdnem döntetlenre hozta a mérkőzést. Más kérdés, hogy egy mérkőzésen van négy-öt olyan szituáció, amelyen eldől minden. Ezeket a szituációkat nem mindig ismertük fel, ez volt az oka a hollandok elleni vereségnek. A kanadaiak elleni egy kötelezően megnyerendő mérkőzés" – szögezte le Faragó Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Párizs 2024 - vízilabda - Faragó Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást