Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi Tibor: eldöntöttem, hogy neki fogok esni

Infostart
2024. július 28. 14:07
Remekül mutatkozott be a párizsi olimpia párbajtőr-versenyében a 24 éves magyar.

Andrásfi Tibor végig kiegyensúlyozottnak tűnt a páston, és biztosan őrizte 2-3 tusos előnyét a venezuelai Rubén Dario Limardo ellen. 10-7 után viszont riválisa feljött 10-9-re. Ezt követően a magyar párbajtőröző megtáltosodott, és végül 15-10-re nyert.

„jót tett a pengecsere akkor, de abban volt egy kis taktika is. Sikerült annyira lelassítania engem, hogy kicsit kizökkentem a jó ritmusból. Utána kitaláltam, hogy mit szeretnék csinálni, tempót kellett váltanom, és eldöntöttem, hogy neki fogok esni és elengedem a támadásaimat” – mondta az Infostart kérdésére az asszó után a Grand Palais vegyes zónájában.

A 24 éves vívó kiemelte, hogy jól érzi magát, a melegítésnél is azt éreztem, hogy könnyed, jól megy a mozgás. „Bíztam abban, hogy amikor kijövök a több ezer néző elé, akkor is ez meg fog maradni, és nem lesznek ólomból a lábaim. Ez sikerült is többé-kevésbé, és remélem, hogy még inkább lelazulok a folytatásra.

Hozzátette, hogy Limardót eddig sosem sikerült legyőznie, a legjobbkor javított a 0-3-s mérlegen.

Következő ellenfele a Koch Mátét legyőző, szintén venezuelai Grabiel Lugo lesz. Andrsáfi elmondta, hogy reméli, revansot vesz. Lugo ellen még nem vívott 15-ös asszót, most a nagyjából másfél órás szünetben kielemzik az ellenfelet videón, és megkérdezi Koch Mátét is.