Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Infostart
2024. július 27. 17:32
A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

„Csalódott vagyok, az első 15 percben nagyon rosszul játszottunk. Tudjuk, hogy ez volt a bemutatkozás, és sokan először járnak olimpián, emiatt talán kicsit idegesebbek, könnyelműek voltunk. Egyiptom nem lepett meg minket, mintha mindenki kikapcsolt volna, és elfelejtettük volna a megbeszélteket. Aztán láthattuk, hogy milyen csapat is vagyunk, feljöttünk döntetlenre, de nem volt elég. Tanulni kell ebből, javulnunk kell, még van négy meccs hátra, meg kell nyerni mindet” – értékelt az Egyiptom elleni 35-32-es vereség után Chema Rodriguez szövetségi kapitány. Kiemelte, hogy nem csak a szerencse hiányzott, hiszen húsz percig nem találta az ellenszert csapata, és negyven percnyi teljesítmény nem elég. Úgy vélte, Az a válogatott nyert, amelyik megérdemelte, de

ha így játszanak a magyarok végig, ahogy az utolsó negyven percben, akkor tíz góllal nyerhettek volna.

Palasics Kristóf nagyjából negyed óra után váltotta a kapuban Bartucz Lászlót, és végül hat védéssel zárt, de fontos szerepe volt a felzárkózásban.

„Az elején nehéz volt, nagyon elmentek az egyiptomiak, sok gólt kaptunk lerohanásból. Utána jobban játszottunk, ennek köszönhetően felzárkóztunk, de a végén volt eladott labda, én is hibáztam. Sajnáljuk nagyon, de van még hátra négy meccs, és arra fókuszálunk, hogy kijavítsuk a hibákat.”

A kapus az Infostart kérdésére elmondta, amikor beáll, próbál nem az eredménnyel foglalkozni, hanem azzal, hogy a csapatot segítsem minél jobban, akár védésekkel, akár biztatással.

Bodó Richárd négy góllal zárta a mérkőzést. Az átlövő szerint a gyenge kezdés volt a vereség oka.

„Hibáztunk, nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, ez volt a különbség, könnyű gólokat kaptunk. A szünetben védekezésben reagáltunk, ez működött is, de a ziccerkihasználás nem volt jó.”

A szegedi játékos szerint nem volt könnyű délelőtt 11 órás kezdéssel meccset játszani.

„Rohanás volt a reggel, nem lehet kiszámolni, hogy mennyit kell sorban állni a reggelinél, vizet nem is találtunk, úgy kellett elmenni érte máshova, de megoldjuk, nem panaszkodunk.

A 9 órás kezdés szörnyű lesz. De ez van, ehhez kell alkalmazkodni, úgy csináljuk, hogy jó legyen.”

A pozitívumok között említette, hogy a csapat jó erőben van, ezt mutatja, hogy fel tudott állni nyolcgólos hátrányból is.

A három gólig jutó Bánhidi Bence azt mondta, kicsit dekoncentráltan kezdett a válogatott, sok ziccer kimaradt, labdákat adtak el, emiatt nagy különbség alakult ki. „Utána visszajöttünk, összeállt a védekezés, a támadójáték is pontosabb lett, de a végén nüanszok döntöttek, sajnos alulmaradtunk.”

A beálló szerint nagy meglepetés nem volt Egyiptom játékában, míg a 11 órás kezdésről azt mondta, hogy valóban nem játszottak mostanában ilyen korán, de nem volt ezzel probléma, és Egyiptomnak is ugyanakkor kellett kelnie.

„A második félidő mutatja a csapat erejét, hogy rengeteg van bennünk, de nem szabad ilyen előnyt adni egy ellenfélnek sem.

Nehézzé tettük magunkat a folytatás, a lecke fel van adva” – nyilatkozta az Infostartnak Bánhidi Bence.

A magyarok legközelebb hétfőn este Argentína ellen játszanak, majd a norvég, a dán és a francia együttes következik, vagyis jó eséllyel a továbbjutáshoz egy bravúrra is szükség lesz.