Nyitókép: A győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én. MTI/Derencsényi István

Milák Kristóf nem utazott el az úszócsapattal Párizsba

Infostart
2024. július 24. 11:33
Szerda reggel elutazott Párizsba a magyar úszóválogatott, a 200 pillangó címvédője nem tartott a többiekkel.

Szerda reggel a magyar úszó-, valamint a férfikézilabda-válogatott is elutazott Párizsba. A becsekkolásnál az érdeklődők hiába várták, keresték Milák Kristófot, az olimpiai bajnok nem volt ott a Liszt Ferenc-repülőtéren – írja a magyarnemzet.hu.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya ezt azzal indokolta, hogy noha az úszóversenyek már szombaton megkezdődnek, Milák Kristófnak először csak kedd délelőtt kell versenyeznie a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban, a szám döntőjét pedig szerdán este rendezik. Ezért szerinte értelmetlen lett volna, ha Milák most utazik, így még néhány napot nyugodtan itthon készülhet.

A 200 pillangón olimpiai bajnok és világcsúcstartó magyar klasszis várhatóan csak szombaton vagy vasárnap utazik Párizsba.

Az olimpiai bajnok a szokásosnál jóval rövidebb felkészülés után állhat rajthoz az olimpián, jelenleg a fp számában a második helyen áll az idei világranglistán.