Dénes Tamás: Lehet, hogy még az olimpiai bajnok sem kap ki többször, mint a magyarok

Infostart
2016. augusztus 19. 11:16
A riói olimpiai 13. napján a magyar csapat újabb aranyérmét Kozák Danuta érte el a kajak egyesek 500 méteres számában. A magyar öttusázók nem szerepeltek jól a vívásban. Az ötödik helyért küzdő férfi vízilabda-válogatott győzött a brazilok ellen. Dénes Tamás értékelt az InfoRádióban.

Az InfoRádió sportszakírója megjegyezte, lehetett attól tartani, hogy Lisa Carrington megszorongatja Kozák Danutát.

„Az elmúlt években nagyon jól ment egyesben, most szerencsére nem. A látvány nagyon sima volt, a táv rövidségéhez képest rendkívül magabiztosan nyert. Ha megnézzük a többi versenyt, sőt még a korábbi napok ezerméteres versenyeit, hihetetlen fölényes siker volt.”

Arra a kérdésre, hogy milyen sportértéke van annak, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott ötödik vagy hatodik helyen végez az olimpián, Dénes Tamás úgy vélte, mindenképpen van, hiszen még akkor is el vagyunk kényeztetve, ha Londonban is csak az ötödik helyen végzett a magyar válogatott. A mezőnyben öt-hat közel azonos képességű csapat van, amelyek között egészen pici különbségek dönthetnek. A horvátok nagyon megverték csütörtökön azt a montenegrói válogatottat, amely a magyart legyőzte, de ettől még nem mehetnek biztosra a szerbek elleni döntőben – tette hozzá az InfoRádió munkatársa.

„A lebonyolítás furcsasága, és annak igazolása, hogy igazából egy mérkőzés a sorsdöntő, - amit mi elvesztettünk -, a válogatott, ha legyőzi a görögöket az utolsó mérkőzésen és megszerzi az ötödik helyet, elmondhatja, hogy egyetlen csapat sem szenvedett kevesebb vereséget nála, még az olimpiai bajnok sem, mégis csak ötödik lett” - fogalmazott Dénes Tamás.

A női öttusázókról a sportszakíró az mondta: „éremesélyekről nehéz beszélni, de remélem, tévedek. Kovács Sarolta vélhetően följebb fog jönni, neki még jó számai vannak hátra. Egy kicsit csalódást okozott mind a női, mind a férfi versenyzők vívása is” - jegyezte meg Dénes Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás: Lehet, hogy még az olimpiai bajnok sem kap ki többször, mint a magyarok
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást