Faragó Tamás: a vízilabda büntetőjét a legnehezebb belőni

Infostart
2016. augusztus 17. 11:39
A magyar vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel 13-11-re kikapott a montenegrói csapattól a riói olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében, így csütörtöktől az 5-8. helyért küzdhet. A mérkőzést Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó értékelte az InfoRádióban.

„Montenegró egy kiváló csapat, ráadásul ellenünk pontosan és nagyon jól kezdett, annak ellenére, hogy végül fölálltunk a hátrányból és fantasztikusan jól játszottunk, de az egy balszerencse, hogy gyakorlatilag vereség nélkül kénytelenek vagyunk az 5-8. helyért játszani” - emelte ki Faragó Tamás.

Faragó Tamás szerint nem volt intő jel, hogy a magyar csapat a japánokat és a brazilokat tudta csak megverni, jelentősebb csapatokat nem.

„Ebben az orosz rulettben, amit a végén mindenki láthatott és tapasztalhatott, egy büntetőt nem tudunk belőni, és bár lehet elemezni, hogy hol rontottuk el, a magyar válogatott kihozta magából, amennyit tudott” - hangsúlyozta Faragó Tamás.

A magyar válogatott a szerbekkel, a görögökkel és Montenegróval is döntetlent játszott.

„Az egy más kérdés, hogy ezen a legfontosabb mérkőzésen – mert mindig arról beszéltem, hogy az olimpia valójában a negyeddöntővel kezdődik – nem számít, hogy eddig mi volt, a negyeddöntő egy olyan szörnyű és mondhatnám szerencsétlen mérkőzés, ahol a csapat lehet első is meg nyolcadik is” - jelezte Faragó Tamás.

Az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó kiemelte, ez a csapat hitt a győzelemben, Benedek Tiborban és magában, ez a második félidőben érződött is. Ehhez kellett az is, hogy a sztárjátékosok megnyilvánultak.

„A jó csapatjáték mellett a mai modern labdajátékokban a jó játékosoknak jól kell játszania” - mondta Faragó Tamás.

Az erős meccs utáni mindent eldöntő tíz lövéses büntetőpárbajra nem nagyon lehet fölkészíteni a játékosokat – jelezte az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó.

„A büntetőt lövő játékosoknak egyéni felelősségük van. Természetesen ott van a csapat, mindenki izgul. Még azt sem lehet mondani, hogy pont a sztárjátékosokra lehet az egészet építeni vagy nem építeni... A vízilabdában öt méterről belőni szerintem sokkal nehezebb, mint büntetőt dobni a kézilabdában vagy esetleg a futballban egy 11-est belőni” - hangsúlyozta Faragó Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás: a vízilabda büntetőjét a legnehezebb belőni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást