Faragó Tamás: férfiasan nőiesek az ausztrál lányok

Infostart
2016. augusztus 15. 11:11
Magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazdák ellen, de az olimpia igazából a negyeddöntővel kezdődik - értékelte a brazilok elleni mérkőzést Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

Faragó Tamás úgy látta, a férfi válogatott egyre jobban játszik, de mint hozzátette, ez nem jelent semmit, mert ahogy korábban az InfoRádióban hangsúlyozta, az olimpia a negyeddöntővel kezdődik.

„Miután kialakult a negyeddöntő mezőnye, kedden kezdődik a férfi válogatott számára az olimpia.”

A női vízilabda válogatott az utolsó csoportmeccsen 11:6-ra kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól, Faragó Tamás szerint ez papírforma volt. Bár hozzátette, a gólkülönbség talán túl nagy.

„Számítottunk a vereségre, de jobban örültünk volna párgólos vereségnek. Ennek ellenére a magyar női válogatott nem játszott alárendelt szerepet, az az erővízilabda, amit az amerikai nők mutattak, miután a mi lányaink csinosak és ügyesek, nem fizikai erővel próbálják a vízilabdát megoldani, nehéz volt” - értékelte Faragó Tamás.

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó hozzátette, az olimpia a nőknél is a negyeddöntőnél kezdődik, és remélhetőleg az ausztrálok ellen mutatják a legjobb arcukat a lányok.

Az olimpiai bronzérmes csapat elleni hétfő esti negyeddöntőről Faragó Tamás úgy fogalmazott: „az ausztrálok nem olyan erősek, mint az amerikai. Az ausztrál női vízilabda férfiasan nőies: nagyon kemények, verekedősek és agresszívak. Valahogy mindig az jut eszembe, hogy teljesen természetes, hogy Ausztráliában a nők együtt piálnak a férfiakkal a kocsmában, ez a fajta mentalitás a megmutatkozik a vízben is, ugyanakkor rendkívül szellemes vízilabdát játszanak. Ausztráliában egészen mást gondolnak a vízilabdáról, mint Európában és ennek megfelelően nem olyan könnyű taktikailag felkészülni ellenük” - emelte ki az olimpiai és világbajnok vízilabdázó.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás: férfiasan nőiesek az ausztrál lányok
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást