Hosszú a legjobb, Kapás a második idővel döntős, Berecz a harmadik helyen áll

InfoRádió
2016. augusztus 12. 06:02
A korábbiaknál „csendesebb” napjuk volt a magyaroknak Rióban. Berecz Zsombor a harmadik helyen áll vitorlázásban. Hosszú Katinka a legjobb idővel került döntőbe 200 m háton, Kapás Boglárkánál csak Katie Ledecky úszott jobbat a a 800 m női gyors előfutamaiban. Cseh László döntőbe jutott a férfi 100 m pillangón.

CSELGÁNCS

A 78 kilogrammos Joó Abigél kikapott első vigaszági mérkőzésén a Pekingben olimpiai ezüstérmes kubai Yalennis Castillótól, így a hetedik helyen végzett. A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a mongol Lkhamdegd Purevjargal és a világbajnok japán Umeki Mami legyőzése után a nyolc között kikapott a címét megvédő amerikai Kayla Harrisontól.

A 100 kg-os Cirjenics Miklós elvesztette első mérkőzését a világbajnoki ezüst- és bronzérmes német Karl-Richard Frey ellen, s ezzel kiesett.

EVEZÉS

A B döntőben harmadik, összesítésben pedig kilencedik lett a Juhász Adrián, Simon Béla férfi kormányos nélküli kettes versenyében. A magyar kettős 500 és 1000 méternél is harmadik volt, s bár 1500 méternél visszaesett negyediknek, végül nagy hajrával a célba is harmadikként ért be.

SPORTLÖVÉSZET

Miskolczi Julianna kvalifikációs eredményénél lényegesen jobb teljesítménnyel, 577 körös eredménnyel a 22. helyen végzett a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában.

TOLLASLABDA

Sárosi Laura első csoportmérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól.

ÚSZÁS

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott a csütörtöki elődöntőből a pénteki fináléba 200 méter háton, 2:06.03 perces idővel újabb hat századot faragott az előfutamban felállított országos csúcsán. György Réka 22. let ebben a számban. Kapás Boglárka országos csúccsal, a második legjobb idővel jutott a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe, míg a szám másik magyarja, Risztov Éva 14-edikként nem került be a fináléba. Cseh László negyedik idővel jutott a fináléba a 100 méter pillangó elődöntőjéből. Pulai Bence 26. lett. A férfi 50 m gyorson Takács Krisztián a 17. helyen végzett, így éppen csak, de lemaradt a középdöntőről.

VITORLÁZÁS

A finndingis Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, összetettben pedig feljött a harmadik helyre. A szörfösök közül a hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25. hely után a következő futamban nem ért célba, majd 26. lett, s a 28. helyen áll kilenc futamot követően. Cholnoky Sára a hetedik futamban eddigi legjobb eredményét elérve a 13. helyet szerezte meg. A folytatásban a 22., s a 25. helyen zárt, kilenc futam után pedig a 22. helyen található.

VÍZILABDA

Vereséggel folytatta szereplését a magyar női válogatott: Bíró Attila Európa-bajnok együttese 11-10-re kapott ki a spanyol csapattól. A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amelyet a spanyolok 4-1-re nyertek meg. A második szakaszban a magyar válogatott 6-4-re vezetett, innen lett 7-10 az állás a harmadik nyolc perc végére. A negyedikben a magyarok felzárkóztak, de egyenlíteni már nem tudtak. A találkozó legeredményesebb játékosa Bujka Barbara volt öt góllal.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Csütörtöki összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást