Bosszantó döntetlen a szerbek ellen

InfoRádió
2016. augusztus 6. 13:52
Döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata 13-13-at játszott a világbajnok szerb együttessel.

A szerbek hozták el a kezdésnél a labdát, de az első lövés nem okozott gondot Nagy Viktornak, Szivós Márton ugyanakkor az első magyar akcióból betalált (1-0).

A világbajnok gyorsan egyenlített Rangyelovics találatával, 1-1. A magyar csapat emberelőnybe került, Erdélyi Balázs ki is használta azt (2-1). Potyognak a gólok a meccsen, Stefan Mitrovics szinte azonnal betalált, máris 2-2 az állás, pedig még 2 perc sem telt el.

Ezután a kapusok 1,5 perce következett, majd Hosnyánszky Norbert lövése után kanyarodott be a kapuba a labda, de a szerbek harmadszor is egyenlítettek, ezúttal Csuk éles szögből lőtt gólt (3-3).

Varga Dénes ezután átejtette Mitrovicsot, majd Vámos távolról is eredményes volt (5-3).

A második negyed elején Vámos Márton emberelőnyben bombázott a felső lécre, a másik oldalon is volt egy kapufa, majd Filipovics törte meg a gólcsendet (5-4). Varga Dániel megszerezte első gólját - büntetőből (6-4). Hosszabb gólcsend után Manhercz Krisztián lőtt a kapuba (7-4).

Pijetlovics ugyan szépített, de Zalánki Gergő szélről, éles szögből a kapus kezei között talált be, 8-5.  A nagyszünet előtt nem sokkal Mandics lóbált, majd lőtt Nagy Viktor kapujába (8-6), de Kis Gábor 1 másodperccel a vége előtt betalált (9-6). Meggyőző eddig a magyarok játéka, ugyanakkor látszik, hogy a szerbek nem erre a meccsre hegyezték ki a csúcsformájukat.

A harmadik negyedre kapust cseréltek a szerbek, de egyelőre ez sem segített rajtuk: Hosnyánszky Norbert ismét betalált (10-6). Jaksics emberelőnyből szépített, 10-7.

Megtorpant a magyar csapat, majd Filipovics lövését Nagy Viktor nem tudta hárítani (10-8). Fél perccel később a kapufára ejtette a labdát a szerb sztár, Csuk azonban nem hibázott (10-9). A szerb kapuban Gojko Pietlovics folytatta remeklését, de Filipovics nem tudott egyenlíteni. Hosnyánszky Norbert újabb gólt szerzett az utolsó negyed előtt, 11-9. Nagyon fontos gól volt.

A negyed negyed elején Nikics látványos mozdulattal egy gólra hozta fel a szerbeket, kettős emberelőnyből Varga Dénes állította vissza a kétgólos különbséget (12-10).

Csuk ezután szinte lemásolta Nikics találatát (12-11), az újabb kettős emberelőnyt nem sikerült a magyar csapatnak gólra váltania, nem sokkal később Filipovics egyenlített (12-12).

Bő két perccel a vége előtt emberelőnyből Vámos Márton szerezte meg a magyar csapat 13. gólját. Nagy Viktor ezután a kapufára tolta a labdát, de le kellett cserélni.

Filipovics négy másodperccel a vége előtt egyenlített, 13-13 lett a végeredmény. Az eredmény a vb-győztes ellen nem rossz, négygólos előnyből azonban kissé bosszantó lehet.