Ők viszik az olimpiai zászlókat

Infostart
2016. augusztus 4. 13:56
Az Egyesült Államok zászlaját a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps viszi majd a riói olimpia pénteki megnyitó ünnepségén. A magyar lobogó Szilágyi Áron kardvívó olimpiai bajnok kezében lesz.

A riói olimpia résztvevői közül egyre több ország jelenti be, hogy ki viszi az adott nemzet zászlaját a nyári játékok megnyitó ünnepségén.

Legutóbb az Egyesült Államok közölte, hogy a tizennyolcszoros olimpiai bajnok úszó Michael Phelps kezében lesz az amerikai lobogó a rendezvényen. A világklasszis élete egyik legfantasztikusabb hírének nevezte a bejelentést.

A magyar zászlót Szilágyi Áron kardvívó olimpiai bajnok viszi majd. A Vasas versenyzője az Infórádiónak azt mondta: magabiztosan várja a nyári játékokat.

„Inkább motivál az, hogy már látom az alagút végén a fényt, most már elérhető távolságon belülre került az olimpia” - fogalmazott az olimpia előtti felkészülés idején Szilágyi Áron.

A házigazda brazilok lobogóját az öttusázó Yane Marques viszi az ünnepségen, a személyéről televíziós szavazás döntött. A 32 esztendős olimpikon négy éve Londonban bronzérmet nyert.

A spanyolok zászlaját a tizennégyszeres Grand Slam-bajnok, 2008-ban egyéni aranyérmes teniszező Rafael Nadal tartja majd a kezében. A hispán klasszis egyesben, párosban és vegyes párosban is pályára lép a játékokon.

A franciák 396 fős küldöttségét a megnyitóra az olimpiai és nyolcszoros világbajnok cselgáncsozó, Teddy Riner vezeti be. A franciák mellett Algéria, Ecuador, Grúzia és Koszovó zászlaját is egy-egy cselgáncsozó viszi majd.

A megnyitót a Maracana Stadionban rendezik, az ünnepségen a többi között fellép az angol Oscar-díjas színésznő Judi Dench és a brazil topmodell Gisele Bündchen is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ők viszik az olimpiai zászlókat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást