Minél többet bunyózna Bacskai Balázs

Infostart
2016. július 29. 18:49
A Vasas Európa-bajnok ökölvívója nem tűzött ki maga elég konkrét célt az olimpiára, de ennek az az oka, hogy ne rakjon magára extra terhet. A 69 kg-os Bacska Balázs az InfoRádió Ötkarika című műsorában elmondta: a napokban kesztyűs és gyorsító edzéseket végzett, és a felkészülése mostanra a végső szakaszba ért.

Bacskai Balázs szerint nem lesz egyszerű dolga a riói játékokon, hiszen roppant erős mezőny gyűlt össze. Többek között a kazah, orosz, kubai és azeri ellenfeleit elkerülné az elején.

„Nem tudom, mennyire lesz szerencsém, de összejöhet. Persze vannak még jó ökölvívók a mezőnyben, de a súlycsoportomban ők számítanak a top versenyzőknek, akik az olimpiai érmek legnagyobb várományosai" – jegyezte meg az olimpián a 69 kilogrammos súlycsoportban induló sportoló.

Edzőjével, Erdei Zsolttal még nem elemezték komolyabban az ellenfeleket, bár az interneten követni szokta őket, egyszer-egyszer pedig arra is volt példa, hogy élőben nézett végig egy-egy bunyót.

„Ez csak akkor válik aktuálissá, amikor kiderül, kivel bokszolunk, és két-három nap van hátra a meccsig. Erdei Zsolttal jobb, ha tudjuk, ki lesz a következő ellenfél, így könnyebben megy a felkészülés: meccseket nézünk, valamint speciális taktikát és technikát építünk fel" – mondta az InfoRádiónak.

A Vasas Európa-bajnoka reális célokat tűzött ki maga elé az ötkarikás játékokra, de minél több meccset szeretne végigbokszolni.

„Természetesen mindenki azért megy oda, hogy beteljesüljön az álma:_olimpiai aranyérmet szerezzen. Sajnos ez csak egy szűk rétegnek sikerül. Nem szeretnék magamra semmilyen extra terhet rakni, hogy érmes, vagy épp pontszerző leszek. Egyszerűen csak minél több meccset szeretnék bokszolni" – szögezte le Bacskai Balázs, majd hozzátette: a pályafutása ezzel kedvezőbb irányt vehetne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bacskai Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást