A meleg ételen is spórolnak a riói szervezők

Infostart
2016. július 27. 17:06
Még sok munka vár a riói olimpia szervezőbizottságára, és a legfőbb gondot az okozza, hogy nem tudják, melyik teendővel foglalkozzanak először - közölte a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség kommunikációs és marketingigazgatója.

Továbbra is komoly kihívásokkal néznek szembe a riói olimpia szervezői – mondta az InfoRádiónak a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) kommunikációs és marketingigazgatója, aki néhány napja tért haza a játékok helyszínéről.

Rozgonyi Lilla kiemelte: kaotikusnak nem nevezné a helyzetet, de kevés idő áll rendelkezésre, hogy a szervezőbizottság a hibákat kiküszöbölje vagy valamilyen szinten javítsa. „Vannak nagyobb szépséghibák, javítanivaló dolgok, de a kiutazó technikai személyzetnek lesz fedél a feje fölött” - mondta a sportági szövetség részére biztosított szállodáról.

A kommunikációs és marketingigazgató nem járt az olimpiai faluban, de ő is értesült arról, hogy több küldöttség csak néhány nappal később volt hajlandó átvenni a szobákat, mert azok nem voltak megfelelő állapotban. „Azt az ígéretet kaptuk, hogy a sportolók olimpiai részvétele nem sérül azáltal, hogy ennyire komolyan csökkentették a szervezési büdzsét” - tette hozzá.

Rozgonyi Lilla szerint a szervezők tisztában vannak a problémákkal, a gondot leginkább a prioritások kezelése jelenti. „Nap mint nap temérdek problémával kell szembenézniük. Ez most már odáig jutott, hogy a szervezőbizottságban dolgozó emberek szállítási megbízásokat kaptak, illetve nincsen meleg ételük, ezzel is megpróbálva szinten tartani a költségvetést. Meg kell erősíteni a sportlétesítményekben a különböző felszereléseket, sok sportágnak a vámon ragadtak a felszerelései, későn kerültek felszabadításra és vitték a csarnokokba. Sok zavaró tényező van, ami nem teszi gördülékennyé a problémákkal való megbirkózást, és nehéz prioritást találni” - fejtette ki.

Hozzátette: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság napi szemléket tart annak érdekében, hogy a sportlétesítményekben minden rendben legyen.

A közbiztonságról azt mondta: eddig nem tapasztaltak sem atrocitásokat, sem olyan helyzeteket, amelyekben nem érezték volna magunkat biztonságban, de néhány helyszínen, néhány kerületben előfordulhatnak problémák. „Kicsit óvatosabban kell megközelíteni a helyszíneket, és jobban odafigyelni, mint egy másik városban” - tanácsolta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rozgonyi Lilla
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást