eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Még izgulhatnak az oroszok

Továbbra is kétséges, hogy az orosz sportolók részt vehetnek-e az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ugyanis kedden közölte: "megvizsgálja a jogi lehetőségeket" Oroszország kizárásának kérdésében.

A NOB végrehajtó bizottsága rendkívüli ülést tartott Lausanne-ban egy nappal azután, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nyilvánosságra hozta a 2014-es szocsi téli játékokkal kapcsolatban lefolytatott vizsgálatának eredményeit, és államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot.

"Az orosz sportolók riói részvételének ügyében a NOB először aprólékosan kiértékeli a jelentést, majd megvizsgálja a jogi lépések lehetőségét azzal kapcsolatban, hogy kollektív eltiltást szabjon-e ki az orosz sportolókra, vagy egyéni elbírálással döntsön az egyes versenyzők olimpiai részvételéről" - olvasható a NOB közleményében.

A NOB hangsúlyozta, megvárja a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökre ígért döntését a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által az orosz szövetségre (VFLA) kiszabott felfüggesztés miatt indított keresetről. A NOB ezen kívül figyelembe fogja venni a WADA-kódex és az Olimpiai Charta vonatkozó szabályait is.

Az orosz atléták kollektív keresettel fordultak június 21-én a CAS-hoz, mert álláspontjuk szerint az IAAF túlságosan merev és helytelen álláspontot képviselt, amikor felfüggesztette a VFLA tagságát, így ugyanis egyetlen orosz atléta sem indulhat nemzetközi versenyeken, így az olimpián sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×