Dénes Tamás Európa-bajnoki álomcsapata

Infostart
2016. július 12. 13:38
Vasárnap este Portugália győzelmével véget ért a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság és a győztes csapat is hazaérkezett. Dénes Tamás, az InfoRádió szakújságírója összeállította a torna álomcsapatát.

A vasárnap véget ért franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság álomcsapatát firtató kérdésre az InfoRádió futballszakírója úgy válaszolt: „ez egy rendkívül szubjektív kategória, hiszen ennek a tornának az volt az egyik jellemzője, hogy nagyon kevés permanensen jó teljesítményt láthattunk.

Miután összeállítottam a magam tizenegyét, megjelent a hivatalos UEFA álom 11-e, és a két csapat között nyolc átfedés van, úgyhogy talán mégiscsak létezik valamifajta állandóság vagy objektivitás a névsorokban.

Sokat gondolkodtam azon, hogy Rui Patrício vagy Lloris francia kapus legyen-e a hálóőr ebben a csapatban, aztán úgy döntöttem, hogy Patrício, mert részben mégiscsak neki köszönhetik a portugálok a torna győzelmet, és ennél nincs fontosabb az Európa-bajnokságon, Kimmich, a német hátvéd az UEFA-nál és nálam is a 2-es számú mez gazdája, Pepe személyében sem lehetett vita, róla mindenki tudta, hogy világklasszis, de nem nagyon népszerű a világban.

A mostani döntő azért emelt egy picit az ázsióján, nálam a walesi Ashley Williams a másik középső. Némi meglepetéssel láttam, hogy az UEFA Jérome Boatenget választotta, azt túlzásnak érzem, mert úgy gondolom, hogy Boatengnek olyan hibái voltak a tornán, amelyek befolyásolták a német csapat szereplését, még akkor is, ha a németek aztán végül az ő kezezéséért nem veszítettek az olaszok ellen.

Középpályás védekezőként Toni Kroost írtam fel, aki az UEFA-nál is szerepel. Balhátvédben is egyeztünk, Raphaël Guerreiro, a fiatal portugál a legjobb. Az UEFA-nál egyébként a walesi Allen, a Liverpool játékosa szerepel még a védekezők középpályás posztján.”

Dénes Tamás kiemelte: „Bale nálam benne van az álom 11-ben, mert úgy gondolom, elvitathatatlan érdemei vannak, hogy a walesiek elődöntőt játszhattak. Az UEFA őt kihagyta, Aaron Ramsey-t, egy másik walesit tett a csapatába. Arról persze nem lehetett vita, hogy Antoine Griezmann szerepeljen-e ebben a csapatban, Griezmann kapta egyébként a torna legjobb játékosának járó díjat.

Számos olyat tudunk a futball történelemben, még ha nem is vagyunk tőle nagyon boldogok, hogy nem a győztes csapatból választják meg a torna legjobb játékosát – csak a világbajnokságok történetére gondolva 1998-ban Ronaldo, 2002-ben pedig Oliver Kahn függetlenül attól, hogy mekkorát hibázott a döntőben.

Cristiano Ronaldo szerepel az álomcsapatban az UEFA-nál és nálam is. A 11-edik játékos nálam Nani” - tette hozzá az InfoRádió futballszakírója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás Európa-bajnoki álomcsapata
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást