eur:
394.19
usd:
369.08
bux:
65618.17
2024. április 23. kedd Béla

Dénes Ferenc: az Eb-n minden együtt volt ahhoz, hogy sok pénzt lehessen beszedni

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint a portugálok meglepetés-győzelmétől függetlenül nagy üzleti siker a franciaországi Európa-bajnokság megrendezése. Az InfoRádió Eb-szakértője azt várja, hogy hosszú távon a magyar futball anyagi helyzete is erősebbé válhat az európai szövetségtől kapott bevételeknek köszönhetően.

„A labdarúgás hihetetlenül népszerű. Láttuk, és megéreztük Magyarországon is. Eddig szkeptikusak voltunk magunkkal szemben is, hogy tényleg ennyire szeretjük, egy-két jó eredmény kellett hozzá és kiderült, imádjuk” - emelte ki Dénes Ferenc.

A sportközgazdász hozzátette, ez Európában, sőt az egész világon így van. Felhívta a figyelmet Ázsiára, illetve Észak-Amerikára.

„Az Európa-bajnokság pénzét az európaiak adják össze. Ez egy össznépi játék, szerelem. Ha pedig ez így van, megmutatkozik abban, hogy két és fél millió ember összegyűlik a stadionokban, a szponzoroknál, akik a részesei akarnak lenni, és a televízióknál, amelyek közvetítik, hogy az emberek lássák, minden együtt van ahhoz, hogy sok pénzt lehessen szedni. Az UEFA ezt be is szedi” – hangsúlyozta Dénes Ferenc.

A magyar labdarúgás akár három milliárd forintot is kaphat, a sportközgazdász úgy fogalmazott, megszerezte, megnyerte ezt a pénzt. Hozzátette, minden pénz, ami a magyar labdarúgásba áramlik, fontos. Felhívta a figyelmet, érdemes figyelni a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetésének a kommunikációját, amelyet reálisnak értékelt. E szerint jelenleg a magyar államhoz köthető bevételek meghatározóak a labdarúgáshoz, de Csányi Sándor azt mondja, az a cél, hogy a saját, azaz megtermelt bevételekből lehessen finanszírozni.

„Az MLSZ stratégiája szerint 2020-tól legkésőbb, a megnyert és a szurkolóktól, támogatóktól szerzett pénzek legyenek meghatározók a magyar labdarúgásban, ezek vegyék át az állam szerepét a finanszírozásában” - emelte ki Dénes Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagy amplitudóval leng ki a forint

Nagy amplitudóval leng ki a forint

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×