Dénes Tamás: van, hogy rossz játékkal lehet továbbmenni

Infostart
2016. július 1. 12:12
Elsőként a portugál labdarúgó-válogatott jutott a négy közé a franciaországi Európa-bajnokságon, miután a tegnapi negyeddöntőben 1-1-es rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyesekkel győzte le a lengyel csapatot. Dénes Tamás futball-szakíró, az InfoRádió munkatársa szerint a találkozó az Európa-bajnokság eddigi egyik legrosszabb mérkőzése volt.

„Tizenegyesekkel megnyert meccs után nehéz azt mondani, hogy megérdemelték. Ott már nem sokat számít a játéktudás. A találkozó egyébként, szerintem, az Eb eddigi legrosszabb meccsei közé tartozott, talán egy picivel tettek többet a portugálok a győzelemért” - fogalmazott Dénes Tamás.

Arra a kérdésre, hogy történhetett volna ez fordítva is, a futball-szakíró azt mondta, a lengyelek nem nagyon akartak futballozni.

„Már tulajdonképpen a 45. percben, a második félidőtől kezdve figyeltek az eredményre. Lewandowszky nagyon gyorsan megszerezte a vezetést, ez volt az első gólja a tornán, sőt 2012 óta az első. Abban a tekintetben érdekes volt a mérkőzés, hogy ilyen, rekordok könyvébe illő gólok születtek, Lewandowszky a torna második leggyorsabb gólját szerezte, ami az Eb-k történeteiben is a második leggyorsabb. Az egyenlítő gólnál Sanches találata abból a szempontból volt érdekes, hogy nála fiatalabb játékos Európa-bajnokságon mindössze kettő szerzett gólt, mind a kettő a 2004-es tornán. Az egyik a svájci Vonlanthen, a másik pedig az angol Wayne Rooney volt” - idézte fel Dénes Tamás.

A futball-szakírónak nem tetszett a mérkőzés, hozzátette, de van ilyen; rossz játékkal is be lehet jutni a legjobb négy közé, és a portugálok nagyon boldogok ettől. Kiemelte, az azért elismerésre méltó, hogy 2004 óta a négy tornából háromszor is bejutottak az elődöntőbe.

Az esti Wales-Belgium találkozóról Dénes Tamás azt mondta, ha Wales támadni próbál, úgy járhat a belgák ellen, ahogy a magyar válogatott. Kérdés, hogy  a csapat meg tudja-e ismételni a magyarok elleni játékát.

„Rosszul kezdték a tornát: az olaszok ellen rögtön kikaptak, aztán lépkedni kezdtek, ugyanakkor a magyarok ellen kiválóan játszó Eden Hazard kihagyott több edzést is, úgyhogy kérdéses, hogy játszathat-e egyáltalán – én arra tippelnék, hogy azért ott lesz majd a pályán” - tette hozzá az InfoRádió futball-szakírója.

Dénes Tamás érdekességként megemlítette, hogy a találkozó Lille-ben lesz, ami csak néhány kilométerre van a belga határtól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás: van, hogy rossz játékkal lehet továbbmenni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást