Dénes Tamás: igazából csak most kezdődik a torna

Infostart
2016. június 29. 12:00
Rövid szünet után hamarosan eldől, hogy melyik ország nemzeti 11-e nyeri meg a futball Európa-bajnokságot. Dénes Tamás, az InfoRádió szakírója szerint már régen volt ilyen kevés gól kontinensviadalon.

"Az 51 mérkőzésből már csak hét van hátra, tulajdonképpen igazából csak most kezdődik a torna. A végjátékot tekintve az a legfontosabb kérdés, hogy kik játszanak a döntőben, melyik csapat nyer - általában ezt szoktuk mondani, de most mégis más a helyzet, mert a magyar válogatott részt vett a tornán és a legkevesebb, amit mondhatunk, hogy becsülettel helyt állt. Azért ne szálljunk el, a magyar válogatott bebizonyította, hogy az európai középmezőnyben van a helye, és azért ez a korábbiakhoz képest egyáltalán nem lebecsülendő teljesítmény" - emelte ki Dénes Tamás.

A futballszakíró hozzátette, egy-egy játékost, Nagy Ádámot vagy Kleinheisler Lászlót külön is figyeltek európai klubok.

"Éppen a tegnapi nap folyamán láttam, hogy Kleinheislert, aki a Werder Bremen játékosa, Németországban futballozik, az olasz Bologna igyekszik majd megkeresni vagy talán már le is szerződtette. Nagy Ádám kérőinek felsorolására pedig talán a műsoridő is kevés lenne" - fűzte hozzá Dénes Tamás.

Az InfoRádió Eb-szakértője hangsúlyozta, arra lehetett számítani, hogy ez egy kiegyensúlyozott torna lesz és mivel nincsen nagy különbség a csapatok között, általában kevés a gól. Hozzátette, az 1990-es olaszországi világbajnokság óta nem volt nagy tornán ilyen kevés, ami, mint mondta, azt jelenti, a végsőkig kiéleződtek a csaták.

"Az esélyesek közül elbuktak a spanyolok, igaz, az olaszoktól kaptak ki, és elbuktak az esélyes angolok is, akik nyilván nem gondolták azt, hogy nem az övék a legjobb brit válogatott, az ugyanis az eredmények alapján Wales, ami meg is előzte a csoportban az angol válogatottat, és a torna egyik meglepetése volt" - mondta Dénes Tamás.

Hozzátette: "a másik meglepetéscsapat az izlandi, amely az angolok ellen gyönyörű győzelmet aratott. Az angolokat ez természetesen kiborította. Gary Lineker, akinek több nagy mondását őrzik, tőle származik például az, hogy a futball egy olyan játék, amelyet 22-en játszanak és a végén mindig a németek nyernek, most azt találta mondani, hogy kikapott az angol válogatott, története egyik legrosszabbul viselhető vereségét szenvedte el egy olyan szigetországtól, ahol több a gejzír, mint a futballpálya."

Következnek a negyeddöntők, ahol a sláger minden bizonnyal a német és az olasz csapat mérkőzése lesz. Érdekes, hogy az olaszok a címvédő spanyolok után megkapták a világbajnok németeket. A németek bár favoritok, nagyon kell vigyázniuk, hiszen nagy tornán nem győzték még le az olaszokat - hívta fel a figyelmet a futballszakíró.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás: igazából csak most kezdődik a torna
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást